Home
CCNS-PL Visitor Center.jpg

(2009)

Province Lands Visitor Center.

The signature National Seashore building is the hexagonal Province Lands Visitor Center of 1967-69, which replaced the Grand View Tower of 1955, a rudimentary but well-loved viewing platform. The center was designed by Benjamin Biderman of the National Park Service’s Eastern Office of Design and Construction. F. Clifford Pearce Jr., who designed the Race Point bathhouse and Beech Forest comfort station, also worked on this job. Plate-glass windows on the main level and a wrap-around upper deck take great advantage of the siting. The low-slung, shingled roof seems a perfect Cape Cod expression of the Mission 66 construction program.

¶ Adapted from Building Provincetown (2015).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s